Wednesday, April 22, 2009

Fiji

Föreställ dig blått, blått, kristallklart vatten fullt av färglada fiskar, underbara sandstränder och fashinerande människor och kultur. På Fiji ser verkligheten verkligen ut som på vykorten. Där låg jag på stranden och drack mjölk ur en ”nyplockad” kokosnöt. Jag verkligen njöt. Gör ni det?

Fiji består av över 300 öar. Vi besökte 5 av dessa, alla inkluderade i ”The Yasawa Group”. Detta är en kedja av forntida volkaniska öar med häftiga bergsformationer i syd till lägre belägna öar med vackra stränder i norr.
Varje gång vi kom till en ny ö välkomnades vi med sång och dans av lokalbefolkningen. Enligt traditionen drack vi "kava", en lätt berusande dryck. Men vi behövde inte oroa oss för dess effekter och gyttjeliknande utseende - den var svag och smakade mest peppar och jord. Man sitter i en ring kring en större skål och tilldelas en mindre skål, klappar händerna, lyfter skålen och säger "bula" (hej). Sedan dricker man och klappar igen. Den lilla skålen fylls på nytt och går till nästa person i ringen.

Jag stängde av min mobil och slängde ner mitt armandsur i resväskan. För där spelade tiden ingen roll, där fanns inga måsten. Det enda du var tvungen att göra var att koppla av. Vad ska vi göra? Slappa? Bada? Bara vara? Man bara finns, bara är medveten om sig själv; i nuet.















4 comments:

J said...

vissa har det bra.
har du fått mail nu då??

Anna said...

Fy fan vad gött du har det syrran :) Är sååå avis på dej!
Men jag ska iaf snart iväg på Mando Diao här :) Och solen lyser å värmen stiger här nere i götet, å snart kommer du hit också. Underbart!!
Älskar dig!
Kraam!

frida said...

Fina fiji bilder!! Vi ar ute en manad, kommer hem i slutet av maj. Men vet inte hur lange vi stannar pa just bali. Aker dit i morgon sa far vi se hur vi gillart! :)

Hans said...

Kul att läsa din postning med information om den ursprungliga användningen av kava. Du har inga bilder från det?

Vi publicerade en artikel om kava med fokus på de moderna studierna (satte den som URL till kommentaren).

Det har kommit en tyngre nyligen. En gjord vid University of Queensland, Australien, publicerad i Psychopharmacology nu i maj.

Lycka till med din blogg som verkar trevlig!
Hans

PS

Du kan ställa om Blogger.com nu så att man kan göra kommentarer direkt under inlägget istället för att öppna en undersida.