Tuesday, March 31, 2009

Sydney

Om världen hade en huvudstad för livsstilar och skönhet så skulle Sydney vara en värdig kandidat. Det är en livlig och stor stad, full av olika människor med enorm livsglädje! Efter fem dagar där kan jag säga att jag är förälskad.

Det tar bara en och en halv timme att flyga mellan Sunshine Coast och Sydney och redan när vi går ner för landning kan vi se operahuset i fjärran, en av världens mest kända byggnader. Amazing. Följande dag begav sig jag och mitt resesällskap, Johanna och Sandra, två galna tjejer från Tyskland, ut på våran egna sightseeing. Habour Bridges perfekta båge och operahuset måste vara de största ikonerna för Australien så självklart beskådade vi dessa vackra ting på nära håll. För man kan inte säga att man varit i Sydney om man inte kan kryssa detta på listan över saker man sett. Eftermiddagen strosade vi omkring i Botanic Garden, en stor trädgård/ park mitt i centrala Sydney med otroligt vacker natur och enorma fladdermöss hängandes i trädkronorna.

När dagen började bli kväll åkte vi upp i Sydney Tower, Sydneys högsta byggnad. Därifrån kunde vi se ut över hela staden. Vi beskådade hur Stilla havets blåa sträcker sig ända in i stadskärnan, segelbåtar i massor och hur skyskraporna, den klassiska Habour Bridge och operahuset speglade sig i vattnet. Efteråt skyndade vi till nattmarknaden i Chinatown, ett stort, centralt, billigt (och roligt) område med massor av restauranger, små affärer och framförallt massor med människor från Asien.

På lördagen gick vi på ”The V-festival”, en endagsfestival i centrala Sydney med artister som The Killers (!), Razorlight, Kaiser Chiefs och Snow Patrol. Oh my god, jag vet inte hur länge jag väntat på att få se Killers så jag var exalterad till max och it was fucking amazing! Du borde vara avundsjuk.
Nästa dag tog vi bussen till Bondi Beach, välkänd för sin skönhet och goda surfingmöjligheter. Genom en vacker gångbana längs havet tog vi oss till flera mindre kända, men underbara, stränder som sträcker ut sig söder om Bondi. Vi passerade även en gammal kyrkogård innan vi gav upp. Slitna efter gårdagens festival var vi helt slut men tack vare ett par lokala livräddare slapp vi promenera hela vägen tillbaka.

Sista kvällen gick vi ut för att äta middag vid Darling Habour. Där myllrade det av turister, gatumusikanter, konstnärere och försäljare. Efteråt gick vi tillbaka till vårat hostel och hängde med våra nyfunna backpackervänner från Irland. Vi stannade uppe hela natten för att i den tidiga gryningen bege oss mot operahuset för att se soluppgången. Vackrare utsikt finns inte än när du tittar ut över Sydneys enorma hamn och stad med operahuset i förgrunden. När solen nådde över horisonten i den becksvarta natten exploderade himlen i ett lysande sken. Amazing.















1 comment:

Anna said...

Låter helt fucking amazing, underbart liv du har där nere sis. Och JA jag ÄR avundsjuk din lilla råtta :p
Saknar dig men nu är det ju inte länge kvar där nere, haha :p
Älskar dig, take care!
Love Anna!